Ses Yalıtım Malzemeleri Nelerdir? Hangi Amaçla Kullanılır?

Ses Yalıtım Malzemeleri Nelerdir? Hangi Amaçla Kullanılır?

Ses yalıtımı demek ses geçiş kaybını sağlayarak ses iletimini keser. Bu sayede uygulanan alandaki istenmeyen sesleri en az seviyeye indirir. Ses yalıtımı günümüzde en çok ihtiyaçlar arasında yer almaktadır. Son zamanlarda artan ses kirliliği bizleri rahatsız etmekle kalmayıp ciddi sağlık sorunlarını da tetikliyor. 01.01.2020 tarihinden itibaren evlerde ve inşaatlarda ses yalıtımı zorunlu hale gelmiştir. Peki bu ses yalıtım malzemeleri nelerdir ? Hangi amaçla kullanılır ? Çeşitleri nedir ?
Ses yalıtım malzemeleri diğer ürünlerden farklı olarak çok kaliteli bir akustik değere sahiptir. Örnek olarak evinizde ses yalıtımı yapmak istediğiniz zaman evinizin tavanına, duvarına ve zeminine uygulayabilirsiniz. Sık kullanılan ses yalıtımı malzemesi ise doğal ürün olan Thermobor dur.


Ses yalıtımı malzemesi ofis ve iş yerlerinde de kullanılır. Malum ofis ortamında gereksiz sesler, topuk sesleri işimizde verimli vakit geçirmemizde sıkıntı yaratıyor. Bu da strese sebep olacağı için sağlık sorunlarına sebep olacaktır. Ofislerde ve iş yerlerinde de ses yalıtım malzemesi olarak Thermobor yalıtım malzemesi kullanılabilir Zeminlere ise hafif şap kullanarak zeminlerde iyi bir ses yalıtımı sağlanır ve topuk seslerini yok edersiniz.

Aynı şekilde jeneratör kabinlerinde uygulanan ses yalıtım malzemeleri ciddi bir şekilde ses akustiği sağlayarak çevredeki insanları rahatsız etmeyecek düzeye getirir.

Thermobor olarak ses yalıtım sorunlarınıza kesin ve doğru çözüm sunmaktadır. Ses yalıtım malzemelerimiz tamamen yerli üretim ve doğal malzemedir. Ses yalıtım malzemelerimiz son derece kaliteli olup hepsi yanmazlık özelliğindedir. Kesinlikle alev ilerlemesi olmaz. Yanmazlık konusunda deneyler ve testlerden başarıyla geçip sertifikalara sahip olmuştur. Yurtiçinde güçlü referanslarımızla her zaman müşterilerimizin yüzünü güldürmeyi başardık. Thermobor her zaman hizmetinizdedir.