Çatı Yalıtımı

Çatı Yalıtımı

Çatı Arası İzolasyonu

Binalarda yapısal olarak dış etkenlere maruz kalan kısım çatılardır.
Isı yalıtımı konusundaki artan ilgi, yatırım ve daha iyiyi yapabilmek adına yapılan araştırmaların miktarını artırdı. Bu araştırmalardan bazıları bize gösteriyor ki ısı kayıplarının %20-25’i çatılardan kaynaklanıyor.
Thermobor malzemesinin düşük bir kalınlıkla son derece düşük ısı iletkenliği ve yüksek ısı yalıtım performansı, hem zaman hem de para olarak maliyetli olan çatı alanlarının ısı yalıtımı uygulamalarına olanak sağlamaktadır.
Çatı yalıtımı sırasında kullanılan, ana ve yardımcı malzemeler ve örtüler aşağıdaki gibidir;

Bitüm esaslı Onduline levhalar, Kiremit altı su yalıtım membranları,Pvc/tpo termoplastik esaslı membranlar,Isı yalıtımlı Sandviç Paneller,Çatı kaplama altı zemin OSB levhalar.

Binalar için yalıtım göz önünde bulundurulduğunda ısı için çatı en hassas bölgeler arasındadır. İdeal malzemeler ile doğru uygulanan bir çatı yalıtımı, hem ısı kaybını önleyecek hem de ses izolasyonu sağlayarak uygulananan binaya ileriye yönelik ekonomik bir avantaj sağlayacaktır.

Çatı Yalıtımı Sağlık Açısından Önemlidir
Çatınıza doğru uygulanan ısı yalıtımı, sıklıkla duyduğumuz yazın serin, kışın ise sıcak olmanızı sağlar. Faturalarınıza yani cebinize doğrudan katkı sağlarken, daha az rutubet ve kontrollü bir ısı sağlayarak bakteri oluşumunu engeller ve sağlığa etkisi ile dolaylı yoldan da katkı sağlamış olur.

Çatılara ısı yalıtımı uygulamasının yararları şunlardır;

Yapılarda kullanılan enerji miktarı azalır, enerji israfının önüne geçilir.
Isı yalıtımı uygulanmamış çatılar, tasarruf haricinde de su sızıntılarını, rutubeti, kötü kokuyu hatta romatizma gibi rahatsızlıkları da önleyebiliyor.
Isı yalıtımı yapılmasıyla binadan dışarıya giden ısı kaybı büyük oranda azalır.
Isı yalıtımlı duvarların iç kısımlarında küflenme, kabarma, sıva dökülmeleri gibi durumlarla karşılaşılamaz,
Sıcak-soğuk farkı oluşmaz.